Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/16

KPK ngre dyshime për konflikt interesi për gjyqtarin Niko Rapi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ngriti dyshime për trajtim preferencial dhe konlikt interesi me një kompani që i ka dhënë hua 4 milionë lekë për blerjen e një apartamenti dhe për përdorimin e një makine. Dyshime për konflikt interesi u ngritën edhe për një udhëtim në me një avokat si dhe një udhëtim tjetër për një ndeshje futbolli në Gjermani.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/16

KPA vulos shkarkimin e ish-kryetarit të Gjykatës së Beratit, Agron Valva

Kolegji i Posaçëm i Apelimit e ka gjetur të drejtë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për shkarkimin nga detyra të ish-kreut të Gjykatës së Beratit, Agron Valva. Komisioni konstatoi mungesë të burimeve të ligjshme, deklarime të rreme dhe fshehje të shpenzimeve për shkollimin e djalit në SHBA.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/16

Shkarkohet prokurori i Gjirokastrës, Spartak Çoçoli

Me një proces të hapur për përfshirje në korrupsion, prokurori Spartak Çoçoli u shkarkua nga detyra nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/15

Gjyqtarja e Apelit, Irena Brahimi ballafaqohet me probleme në veting

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit gjeti mospërputhje në deklarimin e burimit të pasurive nga gjyqtarja e Gjykatës së Apelit Gjirokastër, Irena Brahimi dhe balancë negative në vlerën 964 mijë lekë, ndërsa pati probleme edhe në dy kriteret e tjera.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/14

Prokurori Spartak Çoçoli drejt shkarkimit për “përfshirje në korrupsion

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit lexoi raportin e relatimit në mungesë të prokurorit Çoçoli, duke gjetur probleme të pastërtisë së figurës dhe profesionalizmit.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/14

Taksat mbi të ardhurat e bashkëshortit vënë në vështirësi prokuroren Enkeleda Osmani

Prokurorja e Durrësit, Enkeleda Osmani (Xhengo) u përball në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit me detyrimin për të provuar ligjshmërinë e të ardhurave të bashkëshortit, për të cilat punëdhënësit kishin paguar detyrime mbi rrogën minimale.

Më shumë