Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/22

Kolegji hap hetimin gjyqësor për prokurorin Dritan Peka

Kolegji i Posaçëm i Apelimit dëgjoi parashtrimet e palëve, ndërsa pranoi prova të reja në ankimin e Komisionerit Publik kundër vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për konfirmimin e drejtuesit të Prokurorisë së Apelit të Tiranës Dritan Peka.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/22

Probleme në të tri kriteret për kryetarin e gjykatës së Matit, Artan Çupi

Komisioni ngriti dyshime për përfshirje të gjyqtarit Artan Çupi në korrupsion si dhe sjellje të papërshtatshme dhe zvaritje të proceseve gjyqësore. Çupi pretendoi se kishte burime të ligjshme dhe kundërshtoi konstatimet për pastërinë e figurës.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/22

Shkarkohet gjyqtari i Apelit të Shkodrës, Selim Kryeziu

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi shkarkimin nga detyra të gjyqtarit Kryeziu, pas problemeve me pasurinë dhe pastërtinë e figurës.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/07/22

Shkarkohet gjyqtari i Apelit Selim Kryeziu, probleme me pasurinë e figurën

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka shkarkuar nga detyra gjyqtarin e Apelit Shkodër, Selim Kryeziu për shkak të problemeve me pasurinë dhe figurën.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/21

Gjyqtari Gjin Gjoni dorëhiqet në prag të vetingut

Gjyqtari i Gjykatës së Apelit në Tiranë, Gjin Gjoni i paraqiti Këshillit të Lartë Gjyqësor dorëheqjen, duke iu shmangur procesit të vetingut, ndërsa në një letër të rrjedhur në media ai akuzon procesin si joprofesional dhe politikisht të varur.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/21

‘Konflikti i interesit’, gjyqtari Niko Rapi shkarkohet në veting

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi shkarkimin e gjyqtarit të Gjykatës së Tiranës, Niko Rapi –kryesisht për episode të ndodhura gjatë kohës që ai drejtoi Gjykatën e Pogradecit.

Më shumë