Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020-03-09

Ish-kreu i Prokurorisë, Adriatik Llalla dërgohet në gjyq për mosdeklarim pasurie

Prokuroria e Posaçme, SPAK njoftoi mbylljen e hetimeve për LLallën dhe dërgimin e tij përballë gjykatës për veprën penale të “mosdeklarimit, fshehjes ose deklarimit të rremë të pasurisë”.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020-03-09

Gjyqtari i Apelit të Vlorës, Petrit Aliaj shtyn për herë të dytë përballjen me KPK

Në të dyja rastet, gjyqtari Petrit Aliaj dorëzoi raport mjekësor për paaftësi në punë në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, duke shtyrë seancën dëgjimore.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020-03-06

Kreditë dhe adresat, KPA çel hetimin gjyqësor ndaj prokurores Manjola Kajana

Palët lexuan pretendimet para Kolegjit, ndërsa ranë dakord që çështjet e ngritura të rihetoheshin. Komisioneri pretendon se Kajana mund të gjendet në konflikt interesi, por prokurorja ka kundërshtuar këto pretendime.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020-03-06

KPA lë në fuqi shkarkimin e gjyqtarit Admir Belishta

Vendimi i shkarkimit ndaj ish-kreut të Gjykatës së Korçës Admir Belishta u la në fuqi nga Kolegji i Apelimit, pas shqyrtimit në dhomë këshillimi.

Më shumë

img

Nga: RADIO TELEVIZIONI SHQIPTAR, datë: 2020-02-27

Ngritja e Gjykatës së Lartë, KLGJ nis procedurat dhe intervistat me kandidatët

Sot Këshilli i Lartë Gjyqësor nisi procedurat për plotësimin e vendeve vakante në Gjykatën e Lartë. Para anëtarëve të KLGJ dolën tre kandidatët e parë nga radhët e juristëve, Sokol Sadushi aktualisht Drejtor i Shkollës së Magjistraturës, Ervin Pupe një tjetër jurist me përvojë të lirë dhe Ilir Panda jurist i njohur në fushën e të drejtës në Shqipëri.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020-01-14

KPK peshon raportet kontradiktore të DSIK-së për gjyqtarin Sandër Simoni

Kryetari i Gjykatës së Posaçme për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, Sandër Simoni kundërshtoi gjatë seancës dëgjimore dyshimet se kishte lidhje me sekserë dhe kontakte të papërshtatshme me kandidatin për kryebashkiak të Shkodrës, Valdrin Pjetri, të cilit ju mohua mandati për shkak të dënimit për drogë në Itali.

Më shumë