Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/21

Gjyqtarja e Apelit të Gjirokastrës, Irena Brahimi dërgohet për inspektim

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi konfirmimin në detyrë të gjyqtares Brahimi, duke i referuar një çështje gjyqësore Inspektorit të Lartë të Drejtësisë.

Më shumë

img

Nga: RADIO TELEVIZIONI SHQIPTAR, datë: 2020/07/21

Gjyqtari i Gjykatës së Apelit të Tiranës, Gjin Gjoni ka dhënë dorëheqjen: Vettingu po i shërben politikës!

Një nga emrat më të lakuar të drejtësisë shqiptare, gjyqtari i Gjykatës së Apelit të Tiranës, Gjin Gjoni ka dhënë dorëheqjen.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/20

KPK e dërgoi prokurorin Gjon Fusha për inspektim ‘pa shkak’

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit rrëzoi konstatimin e DSIK-së për dy çështje ku prokurori Gjon Fusha dyshohej se mund të kishte favorizuar dy të pandehur, megjithatë vendosi ta dërgojë atë “pa shkak” për inspektim.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/20

Kolegji pushon ankimin e ish-prokurorit Tom Dedaj kundër shkarkimit

Ish-prokurori Tom Dedaj kërkoi në Gjykatën Administrative të Apelit shfuqizimin e shkarkimit të tij nga KLP –ndërsa Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi pushimin e çështjes.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/20

Prokurorja Enkeleda Osmani (Xhengo) kalon vetingun

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi konfirmimin në detyrë për prokuroren e Durrësit, Enkeleda Osmani (Xhengo), pavarësisht problemit me të ardhurat e bashkëshortit.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/18

Gjykata Kushtetuese mbetet në vendnumëro

Dy thirrjet e hapura nga Kuvendi dhe Presidenti i Republikës nuk prodhuan asnjë kandidat të vlefshëm –duke e shtyrë edhe më tej vënien në funksion të Gjykatës Kushtetuese.

Më shumë