Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/24

Prokurorja e Prokurorisë së Tiranës, Anisa Qilimi përballet me vetingun

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit evidentoi dy balanca në vlera të vogla lidhur me krijimin e një depozite bankare dhe blerjen e një makine duke argumentuar se nuk ishte pasqyruar pakësimi i gjendjeve ‘cash’ që ishin deklaruar më parë prej prokurores. Qilimi u vlerësua pozitivisht për figurën dhe ju kërkuan shpjegime për disa çështje që kishte hetuar.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/07/24

KPK pezullon rivlerësimin për kryetarin e Gjykatës së Matit, e dërgon 1 vit në Magjistraturë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit pezulloi rivlerësimin për kryetarin e Gjykatës së Matit, Artan Çupi, duke e detyruar atë të ndjekë Shkollën e Magjistraturës për 1 vit.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/07/24

KPA rihap hetimin për kryeprokurorin e Apelit Tiranë, Dritan Peka

Kolegji i Posaçëm i Apelimit rihapi hetimin për kryetarin e Prokurorisë së Apelit Tiranë, Dritan Peka, pasi Komisioneri Publik e apeloi vendimin e konfirmimit të tij në të treja kriteret.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/23

KPK shkarkon gjyqtaren e Apelit Flutura Skënderi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi shkarkimin e gjyqtares së Apelit të Tiranës Flutura Skënderi, pas problemeve të pasurisë dhe konfliktit të interesit.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/23

‘Pavlefshmëria absolute’ për borxhin 7 miliardë lekë rrezikon gjyqtaren Blerona Hasa

Në një vendim të vitit 2017, gjyqtarja e Apelit Administrativ si pjesë e trupës gjyqësore kishte rrëzuar një urdhër të Tatimeve për një kompani me 7 miliardë lekë detyrime tatimore - por gjyqtarja Blerona Hasa deklaroi në seancë se paligjshmëria në atë rast kishte qenë “ulëritëse”.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/07/23

Shkarkohet nga detyra gjyqtarja e Apelit Flutura Skënderi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit shkarkoi sot nga detyra gjyqtaren e Apelit Tiranë, Flutura Skëndëri, për shkak të problemeve me pasurinë.

Më shumë