Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: exit.al, datë: 2020/07/27

Kalon vetingun gjyqtarja Blerona Hasa

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka konfirmuar të hënën në detyrë gjyqtaren e Gjykatës Administrative të Apelit Blerona Hasa.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/07/26

KPK ka hetuar 25 magjistrantë për 4 muaj

25 gjykatës dhe prokurorë janë vetuar nga muaji janar deri në prill 2020 nga Komisioni i Pavarur i Kualikimit. Ndër to 24 vendime janë dhënë me unanimitet dhe 1 vendim me shumicë votash.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/07/25

Vetingu, 3 shkarkime dhe 2 konfirmime gjatë 1 jave

11 magjistrantë, ndër të cilët 4 prokurorë dhe 7 gjyqtarë janë përballur gjatë kësaj jave me procesin e vetingut në të dyja shkallët, Komision të Pavarur të Kualifikimit dhe Kolegj të Posaçëm të Apelimit.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/24

Vendimi ‘sui generis’ ; KPK pezullon vendimmarrjen për gjyqtarin Artan Çupi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit me shumicë votash njoftoi se kryegjyqtari i Matit, Artan Çupi duhet të shpenzoi 1 vit për rikualifikim në Shkollën e Magjistraturës dhe më pas do rivlerësohej në të tre kriteret e vetingut.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/24

KPA pezullon Luan Dacin pasi u mor i pandehur nga SPAK

Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka vendosur pezullimin nga detyra të anëtarit Luan Daci bazuar në parashikimet e Kushtetutës për rastet kur gjyqtarët e saj merren të pandehur. Në vendimin e tij Kolegji kërkon që procesi hetimor të jetë i shpejt.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/24

Komisioneri Publik apelon vendimin e konfirmimit të gjyqtares Miranda Andoni

Gjyqtarja e Gjykatës së Apelit të Gjirokastrës u konfirmua në detyrë në qershor por Komisioneri Publik Dariel Sina kërkon në apel rihapje të hetimit duke konsideruar punën e KPK të mangët dhe duke argumentuar se Andoni nuk arrin të justifikojë bindshëm pasurinë dhe kursimet e saj.

Më shumë