Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: exit.al, datë: 2020/12/29

Rama bën bilancin e vetingut: Të shkarkuarit do të përballen me drejtësinë

322 magjistrantë i janë nënshtruar vetingut nga të cilët 128 janë shkarkuar, 74 janë dorëhequr dhe 118 janë konfirmuar. Këto shifra i bëri të ditur kryeministri Edi Rama gjatë një konferëncë për shtyp të martën.

Më shumë

img

Nga: RADIO TELEVIZIONI SHQIPTAR, datë: 2020/12/29

Anëtarja e shtatë e Gjykatës Kushtetuese, Sonila Bejtja betohet në Presidencë

Në Institucionin e Kreut të Shtetit u zhvillua sot ceremonia e betimit të anëtares së re të Gjykatës Kushtetuese, Sonila Bejtja, para Presidentit të Republikës, Ilir Meta.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/12/28

Ish-gjyqtarit Astrit Haxhialushi i ndalohet rikthimi në drejtësi

Kolegji i Posaçëm i Apelimit vlerësoi se kur ish-gjyqtari i Apelit të Tiranës dha dorëheqjen nga detyra, duhej të kishte konsideruar edhe pasojat juridike që do t’i sillte në vijimësinë e karrierës.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/12/28

Prokurori i Tiranës, Adriano Dyrmishi kalon me sukses vetingun

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi në unanimitet kofirmimin në detyrë të prokurorit Adriano Dyrmishi.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/12/28

Kolegji gjen probleme në hetimin e KPK për ish-prokurorin Ferdinand Elezi

Kolegji i Posaçëm i Apelimit i tërhoqi vëmendjen KPK-së për hetimin e cekët ndaj ish-drejtuesit të Prokurorisë së Apelit Durrës, Ferdinand Elezi, por e ka vendimin e shkarkimit në fuqi me shumicë votash.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/12/28

Kim me KPK-në: Amerika mbështet fuqishëm reformën në drejtësi

Ambasadorja amerikane Yuri Kim shprehu mbështetjen e Amerikës për reformën në drejtësi, e veçanërisht për procesin e vetingut. Në një postim në Twitter të hënën, Kim tha se ka biseduar me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit për sfidat dhe presionet me të cilat hasen gjatë punës.

Më shumë