Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/16

Shkarkohet prokurori i Gjirokastrës, Spartak Çoçoli

Me një proces të hapur për përfshirje në korrupsion, prokurori Spartak Çoçoli u shkarkua nga detyra nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/15

Gjyqtarja e Apelit, Irena Brahimi ballafaqohet me probleme në veting

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit gjeti mospërputhje në deklarimin e burimit të pasurive nga gjyqtarja e Gjykatës së Apelit Gjirokastër, Irena Brahimi dhe balancë negative në vlerën 964 mijë lekë, ndërsa pati probleme edhe në dy kriteret e tjera.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/14

Prokurori Spartak Çoçoli drejt shkarkimit për “përfshirje në korrupsion

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit lexoi raportin e relatimit në mungesë të prokurorit Çoçoli, duke gjetur probleme të pastërtisë së figurës dhe profesionalizmit.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/14

Taksat mbi të ardhurat e bashkëshortit vënë në vështirësi prokuroren Enkeleda Osmani

Prokurorja e Durrësit, Enkeleda Osmani (Xhengo) u përball në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit me detyrimin për të provuar ligjshmërinë e të ardhurave të bashkëshortit, për të cilat punëdhënësit kishin paguar detyrime mbi rrogën minimale.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/13

Gjyqtari Sandër Simoni bindi KPK se nuk kishte dijeni për dënimin e Valdrin Pjetrit në Itali

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konkludon se gjyqtari Sandër Simoni e ka plotësuar me saktësi e vërtetësi deklaratën e kontrollit të figurës. Gjithashtu, pretendimet e DSIK se mundej që Simoni të kishte influencuar në disa çështje u rrëzuan nga Komisioni, pasi rezultoi se ai nuk kishte qenë anëtar i trupave gjykuese.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/13

Kolegji rrëzon ankimin e gjyqtarit Hysni Demiraj

Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi të lërë në fuqi vendimin e Komisionit për shkarkimin nga detyra të ish-kryetarit të Gjykatës së Apelit Tiranë, Hysni Demiraj, pasi u konstatua në konflikt interesi.

Më shumë