Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/17

Donika Prela kërkon përjashtimin e Natasha Mulajt dhe Ina Ramës për konflikt interesi

Ndërsa Komisioneri Publik kërkon shkarkimin e saj, ish-drejtuesja e Prokurorisë së Krimeve të Rënda e nisi ballafaqimin me Kolegjin me kërkesa për përjashtimin e dy gjyqtareve dhe me prova të reja prej 375 faqesh.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/16

Gjyqtarja Anita Mici përballet me pyetje për lirimin e Lulzim Berishës

Gjyqtarja e Apelit të Durrësit, Anita Mici është hetuar për të tre kriteret nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, por një raport papërshtatshmërie i DSIK dhe vendimi për lirimin e ish-kreut të Bandës së Durrësit mund të rrezikojnë karrierën e saj.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/16

Gjyqtari Selim Kryeziu përballet me probleme të pasurisë dhe raport negativ për figurën

Tre raste të dyshuara mitmarrje të përshira në një raport negativ të DSIK-së dhe problemet me pasurinë iu bënë me dije gjyqtarit të Gjykatës së Apelit të Shkodrës, Selim Kryeziu nga KPK, ndërsa iu vu në dukje edhe mungesa e burimeve për pasurinë dhe disa mosdeklarime.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/16

Theo Jacobs sulmon SPAK për cilësinë e hetimeve dhe pezullimin e Luan Dacit

Gjatë seancës dëgjimore në KPK ndaj gjyqtarit Selim Kryeziu, përfaqësuesi i ONM-së Theo Jacobs aludoi se hetimet ndaj subjektit për një çështje korrupsioni nuk ishin bërë si duhet nga SPAK, e cila sipas tij kishte rekrutuar prokurorë që nuk duhej të ishin aty.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/16

KPK ngre dyshime për konflikt interesi për gjyqtarin Niko Rapi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ngriti dyshime për trajtim preferencial dhe konlikt interesi me një kompani që i ka dhënë hua 4 milionë lekë për blerjen e një apartamenti dhe për përdorimin e një makine. Dyshime për konflikt interesi u ngritën edhe për një udhëtim në me një avokat si dhe një udhëtim tjetër për një ndeshje futbolli në Gjermani.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/16

KPA vulos shkarkimin e ish-kryetarit të Gjykatës së Beratit, Agron Valva

Kolegji i Posaçëm i Apelimit e ka gjetur të drejtë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për shkarkimin nga detyra të ish-kreut të Gjykatës së Beratit, Agron Valva. Komisioni konstatoi mungesë të burimeve të ligjshme, deklarime të rreme dhe fshehje të shpenzimeve për shkollimin e djalit në SHBA.

Më shumë