Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/12

Gjykata e Apelit Korçë mbetet me 1 gjyqtar

Gjykata e Apelit Korçë ka mbetur me një gjyqtar pas shkarkimit të gjyqtares Etleva Temo.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/12

Shkarkohet nga vetingu gjyqtarja e çështjes Shullazi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit shkarkoi nga detyra, të hënën, gjyqtaren e Apelit të Korçës Etleva Temo.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/09

Vazhdon garën për në Gjykatën Kushtetuese juristja Sonila Bejtja

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi ka kualifikuar për të vazhduar garën për një vend në Gjykatën Kushtetuese juristen Sonila Bejtja, ndërsa ka eleminuar nga gara Eugen Papandile.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/10/09

Veting pa telashe për shefen e kabinetit të kryeprokurorit, Pranvera Pustina

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit nuk gjeti probleme me pasuritë e deklaruara nga bashkëshorti i prokurores Pranvera Pustina, ndërsa kjo e fundit mori vlerësime pozitive edhe për figurën dhe profesionalizmin.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/10/09

Etleva Temo përballet me dyshime për konflikt interesi dhe probleme për pasurinë

KPK ngriti dyshime për shkelje etike dhe për konflikt interesi, transaksione fiktive me automjete dhe pamundësi financiare.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/08

Shoqata ‘Drejtësi për drejtësinë’ i konsideron deklaratat e Varhelyi të pavenda

Shoqata ‘Drejtësi për drejtësinë’ i konsideroi deklaratat e Komisionerit për Zgjerim, Oliver Varhelyi, i cili kërkoi ndalimin e sulmeve të padrejta, ndaj anëtarëve të komisioneve të vetingut, të pavenda.

Më shumë