Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/19

KLGJ, 5 ditë kohë kandidatit për vendin e 4 në Gjykatë të Lartë për të treguar se plotëson kushtet

Këshilli i Lartë Gjyqësor i ka lënë 5 ditë kohë për kandidatin e vetëm për vendin e 4 jashtëgjyqësor, Dariel Sina për të argumentuar nëse plotëson ose jo kushtet për në Gjykatën e Lartë.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/19

Kriza e reformës në drejtësi: të njëjtët persona kandidojnë për disa vende në Gjykatën Kushtetuse

10 kandidatë kanë aplikuar për dy vende në Gjykatën Kushtetuese, procedura për të cilën po bëhen nga parlamenti dhe presidenti.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/19

Kim përshëndet punën për plotësimin e Gjykatës Kushtetuese

Ambasadorja e SHBA-ve Yuri Kim ka përshëndetur punën e presidencës dhe kuvendit për rihapjen e aplikimeve për vendet e mbetura ende bosh në Gjykatën Kushtetuese.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/10/19

Prokurori Arben Qosja përballet me pyetje për pagesat e kësteve të apartamentit

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit evidentoi pamundësi financiare në pagesat e dy kësteve për blerjen e një apartamenti në Tiranë, ndërsa prokurori i Apelit të Tiranës, Arben Qosja tha se apartamenti ishte pasuria e vetme e familjes së tij dhe se ishte blerë me burime të ligjshme.

Më shumë

img

Nga: RADIO TELEVIZIONI SHQIPTAR, datë: 2020/10/19

Publikohen kandidatët për Kushtetuesen, Ambasadorja e SHBA: KED të veprojë shpejt!

Shqipëria ka hedhur hapa konkret në drejtim të plotësimit të vakancave në Gjykatën Kushtetuese, ngritja e të cilës është përcaktuese për konferencën e parë ndërqeveritare me Bashkimin Europian.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/18

Vetingu, një shkarkim e dy konfirmime në një javë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka dhënë 3 vendime gjatë jave ndër të cilët 2 konfirmime dhe 1 shkarkim.

Më shumë