Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/23

Ibrahimi, vetingu shkaktoi në sistemin e drejtësisë ‘bilancin e një lufte’

Kreu i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Gent Ibrahimi theksoi, të premten, se procesi i vetingut ka shkaktuar në sistemin e drejtësisë ‘bilancin e një lufte’.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/10/23

Kolegji rikthen për herë të parë në detyrë një gjyqtar të shkarkuar nga KPK

Fuat Vjerdha i Apelit të Shkodrës u rikthye në detyrë me vendim unanim të Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, duke shënuar rastin e parë të prishjes së një vendimi shkarkimi në shkallë të parë.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/22

Shkarkohet nga detyra prokurori i Apelit Tiranë, Dritan Peka

Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka shkarkuar nga detyra prokrurorin e Apelit Tiranë, Dritan Peka.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/10/22

KPA largon nga sistemi i drejtësisë prokurorin Dritan Peka

Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi ndryshimin e vendimit të Komisionit dhe shkarkimin nga detyra të drejtuesit të Prokurorisë së Apelit, Dritan Peka për deklarim të pasaktë e të pamjaftueshëm në kriterin e pasurisë.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/21

KLGJ shtyn vendimin për shkarkimin ose jo të gjyqtarit Markelian Kuqi

Këshilli i Lartë Gjyqësor ka shtyrë marrjen e vendimit për shkarkimin ose jo të gjyqtarit Markelian Kuqi në 5 nëntor. Kjo është hera e dytë që KLGJ shtyn vendimin për gjyqtarin.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/21

Kalon vetingun prokurori i Apelit Tiranë Qosja

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konfirmoi në detyrë prokurorin e Apelit të Tiranës, Arben Qosja.

Më shumë