Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/10/20

Rihetimi në Kolegj nxorri pa probleme prokuroren e SPAK, Manjola Kajana

Dyshimet e ngritura nga Komisioneri Publik ndaj prokurores së Strukturës së Posaçme Anti Korrupsion, për një kredi për strehim dhe konflikt interesi, u rrëzuan gjatë hetimit në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit.

Më shumë

img

Nga: RADIO TELEVIZIONI SHQIPTAR, datë: 2020/10/20

KED hedh shortin për caktimin e anëtarit relatorë për verifikimin e kandidatëve për vendin vakant në Gjykatën Kushtetuese

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi (KED), ka zhvilluar sot mbledhjen e radhës lidhur me zhvillimin e procedurës së shortit për caktimin e anëtarit relatorë për ndjekjen e proçedurave të verifikimit, vlerësimit, pikëzimit dhe renditjes së kandidatëve per vendin vakant , vakancë e parakohshme në Gjykatën Kushtetuese, shpallur në datën 07.02.2018, rishpallur në datën 27.09.2019 dhe rishpallur përsëri nga Presidenti i Republikës me Dekretin nr. 11742 datë 24.09.2020, për shkak të mbarimit parakohe të mandatit të gjyqtarit Besnik Imeraj.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/19

KLGJ, 5 ditë kohë kandidatit për vendin e 4 në Gjykatë të Lartë për të treguar se plotëson kushtet

Këshilli i Lartë Gjyqësor i ka lënë 5 ditë kohë për kandidatin e vetëm për vendin e 4 jashtëgjyqësor, Dariel Sina për të argumentuar nëse plotëson ose jo kushtet për në Gjykatën e Lartë.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/19

Kriza e reformës në drejtësi: të njëjtët persona kandidojnë për disa vende në Gjykatën Kushtetuse

10 kandidatë kanë aplikuar për dy vende në Gjykatën Kushtetuese, procedura për të cilën po bëhen nga parlamenti dhe presidenti.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/19

Kim përshëndet punën për plotësimin e Gjykatës Kushtetuese

Ambasadorja e SHBA-ve Yuri Kim ka përshëndetur punën e presidencës dhe kuvendit për rihapjen e aplikimeve për vendet e mbetura ende bosh në Gjykatën Kushtetuese.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/10/19

Prokurori Arben Qosja përballet me pyetje për pagesat e kësteve të apartamentit

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit evidentoi pamundësi financiare në pagesat e dy kësteve për blerjen e një apartamenti në Tiranë, ndërsa prokurori i Apelit të Tiranës, Arben Qosja tha se apartamenti ishte pasuria e vetme e familjes së tij dhe se ishte blerë me burime të ligjshme.

Më shumë