img
    Nga: exit.al datë: 2020/12/28

Presidenti Meta emëron anëtaren e shtatë të Gjykatës Kushtetuese

Presidenti Ilir Meta ka dekretuar Sonila Bejtjan anëtare të Gjykatës Kushtetuese. Pasi ka marrë listën e dërguar nga KED, po ditën e sotme, Meta ka emëruar Bejtjan si anëtaren e shtatë të Gjykatës Kushtetuese.
Bejtja ka kandiduar për vendin e lënë bosh nga ish-anëtari Besnik Muçi, në nëntor 2019. Për këtë vend kishin aplikuar dhe Altin Binaj e Zhaklina Peto.
Binaj u zgjodh anëtar në GjK, pasi kishte kandiduar dhe për një post tjetër. Ndërsa Peto ka paditur KED-in pasi pretendon se është përjashtuar nga gara në kundërshtim me ligjin dhe vullnetin e saj. Vendimi i KED-it për të hartuar një listë me vetëm një kandidat është shkelje e Kushtetutës dhe ligjit për Gjykatën Kushtetuese.

Lexo më shumë
*Informacioni i mësipërm është marr nga këtu