Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/08

Ambasadorja Kim thirrje gjyqtarëve të aplikojnë për Gjykatën Kushtetuese

Ambasadorja Amerikane në Tiranë Yuri Kim mbështeti thirrjen e Këshillit të Lartë të Gjyqësorit për gjyqtarët e vetuar për të aplikuar në Gjykatën Kushtetuese.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/08

KLGJ thirrje gjyqtarëve që kanë kaluar vetingun: Aplikoni për në Gjykatën Kushtetuese

Këshilli i Lartë Gjyqësor i ka bëri thirrje publike gjyqtarëve që kanë kaluar vetingun të aplikojnë për Gjykatën Kushtetuese, e cila ende mbetet jashtë funskionit.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/08

Kalon vetingun prokurorja e Tiranës Afërdita Ndoi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konfirmoi të enjten në detyrë prokuroren e Tiranës Afërdita Ndoi.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/10/08

Komisioneri Publik tërhiqet pjesërisht nga ankimi ndaj prokurorit Dritan Peka

Komisioneri Publik Darjel Sina u tërhoq nga shkaqet e ankimit për profesionalizmin dhe etikën të paraqitura prej tij kundër vendimit të KPK për konfirmimin në detyrë të prokurorit Dritan Peka, por kërkoi shkarkimin e Pekës për kriterin e pasurisë.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/10/08

KPK konfirmon në detyrë prokuroren Afërdita Ndoi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konfirmoi me shumicë votash prokuroren e rrethit Tiranë, Afërdita Ndoi dhe njëkohësisht e referoi atë për inspektim në Inspektoriatin e Lartë të Drejtësisë.

Më shumë

img

Nga: RADIO TELEVIZIONI SHQIPTAR, datë: 2020/10/08

Ambasadorja e SHBA në Shqipëri, Yuri Kim, përshëndet thirrjen e KLGJ-së, për plotësimin e vakancave në Gjykatën Kushtetuese

Ambasadorja e SHBA në Shqipëri, Yuri Kim, ka përshëndetur thirrjen e KLGJ-së, për plotësimin e vakancave në Gjykatën Kushtetuese. Ambasadorja Kim thekson se “kjo do të nxisë më shumë gjykatës që t’i përgjigjen thirrjes së detyrës”.

Më shumë